Menu 3

Mennu: Zapékaná ryba na pórku, rýže natural, zelenin.obloha, dezert

 

 

Bílkovina:Aljašská treska

Na dno plechu dáme hustě pokrájený pórek, pokapeme sojovou omáčkou shoyu,poklademe pár bobkových listů(zachycují pach ryby). Na to položíme plátky ryby, které jsme předem osolili, posypali jemně kořením na ryby, zázvorem a kmínem.POZOR! Ryby musí být zmrzlé. Pokapeme znovu shoyuou a podlijeme vodou. Dáme péct. Až jsou ryby téměř hotové, zalijeme ještě zálivkou: trochu vody smícháme s 1PL kukuř.škrobu, trochu shoyu a citr. šťávou. Dopékáme ještě  5 min.

 

Obilovina: Rýže natural

Rýži důkladně propereme, zalijeme hodně vodou, trochu soli a vaříme asi 30 min. pod pokličkou. Přebytečnou vodu slijeme.

 

Vařená zelenina: mrkev, brokolice,…

 

Pikles(kvašená zelenina)

 Základ je kvašené zelí, do kterého nastrouháme mrkev, ředkev, cibuli,…Dochutíme jabl.koncentrátem.

 

 

Dezert: Ovocný dort

V 1 litru vody rozmícháme ½ sáčku agaru, ochutíme jabl.koncentrátem a citr.šťávou, několik zrnek soli a přivedeme do varu. Odstavíme a vložíme zmrzlé jahody. Vložíme do předem vypláchnuté formy studenou vodou. Mezitím uvaříme vanilk.pudink. Do ½ litru rýžového vanilk.mléka dáme 1 sáček vanilk. sojového pudinku, 1 vanilk.cukr light, ½ sáčku agaru a vaříme jako běžný pudink. Po uvaření necháme trochu vychladnout a nalijeme na jahody. Po ztuhnutí ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou karobovou čokoládou.