Recepty, návody, rady

 

V této části Vám nabízíme několik rad,návodů a receptů na úpravu surovin z produkce zdravých a BIO potravin. 

 

 

Základní potraviny zdravé výživy:

 

Rýže natural, obiloviny obecně (pšenice, ječmen, žito, oves, kukuřice, kroupy,..), celozrnné těstoviny, vločky(ovesné, pšeničné, sojové, rýžové, ječné,..), luštěniny, mléko rýžové,sojové, ovesné, kukuřičné,..(tekuté nebo v prášku), sladěnka kukuřičná, rýžová, ječmenná, pšeničná,  sůl mořská, sojová omáčka (solčanka a další koření) bez glutamanu sodného, umeocet, jablečný ocet, vinný ocet, rostlin. bílkovina: sýr tofu, salámy, paštiky, řízečky, robi maso,tempeh,natto,seitan, jogurty(sojové ,rýžové,ovesné), semena(slunečnicová, dýňová, sezamová, lněná), zelenina jakkoliv upravovaná (v páře, vařená, dušená, pečená, kvašená), celozrnné pečivo – ne  barvené, bylinné čaje, kvalitní voda, káva obilná, kvalitní olej za studena lisovaný (slunečnicový, sojový, řepkový,kukuřičný, dýńový, sezamový,..)

 

 

Potraviny nezdravé výživy:

 

Uzeniny, kravské mléko a výrobky z něj( sýry, tvaroh, máslo,..), bílá mouka ( zrno není pomleto se slupkou, která obsahuje nejdůležitější látky, vlákninu,..), maso hovězí a vepřové, cukr a umělá sladidla, káva, živočišné tuky atd.

 

 Extrémní JIN

Drogy,alkohol,cukr,med,ovocné šťávy, mléko,mléčné výrobky

 Extrémní JANG

Maso,drůbež,vejce,sůl