Polévky

 

Zeleninová polévka

Ingredience: petržel,mrkev,brokolice,květák, řepkový pí olej ,mořská řasa, sojová omáčka shoyu, wurzl kostky,celozrn.mouka  

a dochutit sojovou omáčkou shoyu a nakonec slunečnic.

Na řepkovém pí oleji podusit kořenovou zeleninu, přidat např. brokolici, květák,hrášek,… Pokud možno vařit s mořskou řasou. Dochutit wurzl kostkou sojovou omáčkou shoyu.

Může se zahustit kapáním( voda, celozrn mouka, wurtl, česnek).

 

 

Čočková polévka

Ingredience: mrkev,petržel,čočka,česnek, majoránka, wurzl,sojová omáčka

Podusit kořenovou zeleninu(ne moc),přidat vodu a čočku.Dochutit wurzl kostkou,česnekem a majoránkou,popř.sojovou omáčkou shoyu.

 

 

Dýňová polévka

Ingredience: mrkev,petržel,celer,mořská řasa,dýně HOKAIDO,pórek,sojová omáčka shoyu,ovesné vločky s klíčky.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Nejprve uděláme vývar ze zeleniny či mořské řasy.Do tohoto vývaru dáme vařit nakrájenou dýni Hokaido(můžeme ji taky předem lehce orestovat na cibulce)Vaříme do měkka,až je dýně měkká přidáme pokrájený pórek a jen lehce necháme polévku přejít varem.Dochutíme sojovou omáčkou.Jako obměnu můžeme použít do této polévky jakoukoliv zeleninu,případně ji zahustit celozrnými obilovinami nebo vločkami. Dle chuti přidáme sůl(mořskou),umeocet popř.wurzl v prášku.